Coq au vin

Coq au vin

Ingrediënten

Voor 4 Personen: - 1 kip (tot 2 kg) - 4 sjalotten - 250 gram champignons - 250 gram spekblokjes - 2 soeplepels bloem - 1 fles rode wijn - 2 eetlepels vetstof - peper en zout - 2 takjes tijm - 2 blaadjes laurier - 200 gram zilveruitjes - 1 eetlepeltje tomatenpuree

Bereidingswijze

Snijd de kip in stukken en wentel ze in de bloem.

Smelt 1 eetlepel vetstof en braad de stukken kip mooi bruin. Kruid met peper en zout en doe er de gesneden sjalotten bij.

Voeg wijn toe tot de kip onder staat en voeg de tijm, laurier en tomatenpuree toe. Laat 30 minuten garen op laag vuur.

Neem ondertussen een pannetje en smelt 1 eetlepel boter. Voeg de zilveruitjes toe en na een paar minuten voeg je ook het spek toe. Na een paar minuten voeg je ook de champignons toe en laat nog even stoven. Voeg een glas water toe en laat nog even stoven.

Voeg alles bij de kip en laat nog 20 minuten op een matig vuur doorkoken. Verwijder tijm en laurier.