Caesar Salade

Caesar Salade

Ingrediënten

Voor 4 Personen: - 150 gr ijsbergsla - 1 eetl bakboter - 3 geperste knoflookteentjes - 2 sneden oud brood - 1 koffielepel kappertjes - 1 hardgekookt ei (fijngeprakt) - peper - parmezaanse kaas Voor de vinaigrette: - 6 eetl notenolie - 2 eetl frambozenazijn

Bereidingswijze

Was de ijsbergsla en laat goed uitlekken. Snij de sla fijn en verdeel over 4 borden.

Laat de bakboter smelten in een pan en voeg de geperste look toe. Snij het brood in dobbelsteentjes en laat bruinen in het hete vet.

Maak een vinaigrette van de notenolie en de frambozenazijn.

Schik de kappertjes, het ei en de gebakken stukjes brood (croutons) op de ijsbergsla en besprenkel met de vinaigrette. Bestrooi met wat parmezaanse kaas.

Dien snel op, want hoe heter de croutons, hoe lekkerder de salade.